Sorteer op:
Tapbout DIN 933 8.8 Zwart

Vanaf

Tapbout DIN 933 RVS-A4

Op voorraad

Vanaf

Tapbout Zwart 5.6 ISO 4017

Vanaf

Tapbout DIN 933 8.8 Therm.verzinkt

Vanaf

Tapbout DIN 933 8.8 Galv.verzinkt Verzinkt

Vanaf

Zeskanttapbout, DIN 933 RVS A4 M8X55
Tapbout Zeskant DIN 933 8.8 Zwart M10X60

Tapbout

Wanneer u een tapbout nodig heeft, bent u bij ons zeker aan het juiste adres. Bij Tooltopper vindt u een ruim assortiment met uiteenlopende soorten en maten. In onze webshop ziet u direct hoeveel tapbouten u kunt bestellen. Zowel onze huidige voorraad als de minimale afname staan namelijk duidelijk aangegeven. Tooltopper is dé online expert op het gebied van gereedschap, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), waar iedere klusser, zzp’er of andere professional terecht kan. Zo is een tapbout in de door u gewenste soort zeker bij ons verkrijgbaar!

Wat is een tapbout?

Een bout is een ronde staaf, meestal van metaal, waarop een schroefdraad is aangebracht. Bij een tapbout loopt deze schroefdraad over de gehele lengte, tot aan de onderkant van de kop. Dit wordt ook wel voldraad genoemd. Een tapbout wordt met name gebruikt in gietijzeren en lichtmetalen machineonderdelen. Voor het bevestigen van hout kunt u het beste speciale houtdraadbouten gebruiken. Deze hebben een uiteinde dat, net als een schroef, in een scherpe punt eindigt.

Zeskant tapbout

De kop van tapbouten heeft een vierkant of zeskant vorm. Een tapbout kan hierdoor met het juiste sleutelgereedschap eenvoudig vast- en losgedraaid worden. Om een bout vast te zetten heeft u meestal ook moeren nodig. Om het materiaal en de bouten zelf te beschermen, raden wij ook ringen aan. Naast zeskant tapbouten bieden wij veel meer bouten, zoals oogbouten en de vaak gebruikte zeskantbouten, waarvan de schroefdraad niet tot de kop doorloopt.

Tapbout Din 933

Bouten hebben vaak een belangrijke, dragende kracht in constructie. Een tapbout Din 933 betekent dat de maten voldoen aan een specifieke standaard. Din staat voor Deutsches Institut für Normung, oftewel het Duitse instituut voor standaarden. Naast deze Din 933 kwalificering voldoet elke tapbout bij Tooltopper ook aan de ISO standaarden voor kwaliteit. Deze is op iedere bout aangegeven, waarbij een hoger getal een sterkere bout betekent. Bij de meeste tapbouten zult u 8.8 zien, al zijn er ook bouten met een waarde van 4.6, 10.9 of zelfs 12.9.

Tapbout rvs

Metalen bouten kunnen op verschillende manieren zijn afgewerkt. Een tapbout van rvs heeft een oppervlak met een roestvast metaal, zoals chroomoxide. Hierdoor wordt het onderliggende metaal beschermd tegen corrosie. Andere afwerkingen zijn verzinking en zwarting. Belangrijk is dat u de juiste maat gereedschap gebruikt. Als u het verkeerde gereedschap of het verkeerde formaat gebruikt, kunt u de rvs tapbout beschadigen. Hierdoor kan dan alsnog corrosie optreden. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Wij helpen u graag verder!

 

Bezig met laden...