schuurmachines

Sorteer op:
Pagina

Schuurmachine kopen

Bij Tooltopper kunt u eenvoudig online een hoogwaardige schuurmachine kopen. In een mum van tijd schuurt u de meeste ruwe oppervlaktes glad en worden verfresten heel gemakkelijk verwijderd. U vindt bij ons verschillende soorten schuurmachines, zoals band-, vlak-, excenter- en driehoekschuurmachines. Op deze pagina leest u meer over de verschillende types. Een schuurmachine kopen doet u bij Tooltopper. Wij bieden wereldberoemde merken aan zoals Makita, Hikoki Hitachi en Metabo voor scherpe prijzen!

Welke schuurmachine moet ik kopen?

Vraagt u zich af welke schuurmachine u moet kopen? Wij helpen u graag met uw keuze. Hieronder vindt u een overzicht met de verschillende soorten schuurmachines en waarvoor ze gebruikt worden.

  1. Vlakschuurmachine. Deze schuurmachine wordt het meest gekocht en gebruikt en is geschikt voor bijna iedere klus. Zo kunt u hiermee heel gemakkelijk oppervlakken en meubels afwerken. Een vlakschuurmachine heeft aan de bovenkant een comfortabel en ergonomisch handvat en aan de onderkant een zool die automatisch heen en weer schuurt. Zo hoeft u zelf weinig werkt te verrichten. Kies voor een vlakschuurmachine met een grote of kleine zool. Met een grote zool schuurt u een groter oppervlak veel sneller, maar een kleine zool is geschikt voor extra nauwkeurig werk.

  2. Driehoekschuurmachine. Wanneer u op een plek wilt schuren die moeilijk te bereiken is, kan een driehoekschuurmachine de uitkomst bieden. Deze is in verschillende formaten verkrijgbaar bij Tooltopper. Heeft u een vervelende hoek waar u niet bij kunt met een vlakschuurmachine? Dan zal de driehoekschuurmachine u zeker van dienst zijn!

  3. Excentrische schuurmachine. Deze is voorzien van een ronde kop waarbij de zool een roterende beweging maakt. Ook de kop zelf roteert met de klok mee, zodat u een dubbele afwerking krijgt. Hierdoor schuurt u heel efficiënt de meest ruwe oppervlaktes.

  4. Bandschuurmachine. Wanneer u extra power wilt, dan is de bandschuurmachine het meest geschikt! Dit is onze meest krachtige schuurmachine waarmee u het snelst grote oppervlakken bewerkt.

 

Schuurmachine met afzuiging kopen

Bij schuren komt logischerwijs veel fijnstof vrij. Daarom kunt u bij Tooltopper een schuurmachine met afzuiging kopen. Zo houdt u uw werkplek netjes én de afzuiging is beter voor uw gezondheid. Fijnstof kan namelijk op de lange termijn uw longen beschadigen. Door een schuurmachine met afzuiging te kopen, voorkomt u dat er fijnstofresten in uw luchtwegen komen. Combineer dit apparaat met de juiste werkkleding en u zult voldoende beschermd zijn. Bovendien vindt u bij ons ook losse stofafzuigers waarmee u zowel nat als droog kunt zuigen.

Schuurmachine kopen tips

Wanneer u besluit een schuurmachine te kopen, houd dan deze tips in uw achterhoofd. Elk elektrisch gereedschap heeft zijn eigen varianten.

  1. Hoe hoger het vermogen, des te krachtiger de motor. Voor grote oppervlakken zoals muren zijn schuurmachines met een hoog vermogen aangeraden. Echter gebruiken deze apparaten ook meer stroom. Om stroomverspilling tegen te gaan kunt u ervoor kiezen om een schuurmachine te kopen met verschillende standen.

  2. Let op het toerental. Hoe hoger het toerental, hoe sneller de kop van de schuurmachine op en neer beweegt of roteert. Meer snelheid zorgt ervoor dat de klus sneller wordt geklaard, maar het vereist wel enige voorzichtigheid bij de gebruiker. Als u te lang op één plek schuurt, dan kan er ongewenste schade ontstaan. Voor extra nauwkeurigheid is een schuurmachine met een lager toerental een aanrader.

  3. Kies geschikt schuurpapier voor uw klus. Houd hierbij rekening met de korrelgrootte (K); een korrelgrootte van 40 is erg grof en bijvoorbeeld geschikt voor het verwijderen van oude verfresten. Een korrelgrootte van 240 is fijner, hiermee kunt u onder andere oppervlakken opschuren waar een verf- of laklaag op zal worden aangebracht. U vindt bij Tooltopper verschillende handige schuurmiddelen.

Wanneer u nog vragen heeft over een schuurmachine kopen, dan kunnen de tips nog verder toegelicht worden door onze deskundige klantenservice. Uiteraard staan wij u ook bij als u meer informatie wilt over ander elektrisch handgereedschap. Zo vindt u bij ons ook een elektrische schaaf waarmee u hout kunt bewerken. U kunt eenvoudig online bestellen!