Sorteer op:
Kelfort Duimstok 1523-1mtr Ramin
Forum Duimstok Hout 2 Meter 2M x 16mm
Schuil Duimstok, Kunststof 8624Wit 1Mmm
Schuil Duimstok, Kunststof 8625 1mtr Zwart
Schuil Duimstok Kunststof 8623 1M Geel
Schuil Duimstok Aluminium Zwart mm 2mtr 1511
Schuil Duimstok Aluminium Zwart 1 mtr Inch/mm
Schuil Duimstok Aluminium Zwart  1M
Schuil Duimstok, Hout 1514-mml 1mtr

Duimstok

Een van de gereedschappen waarmee elke klusser een lengte af kan meten is de bekende duimstok. Het voordeel van een duimstok is dat deze niet doorbuigt. U zou er dus zelfs nog een rechte lijn mee af kunnen tekenen. In onze webshop vindt u verschillende duimstokken van één of twee meter. Tooltopper is dé online expert in gereedschap, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Wij bieden een ruim assortiment voor elke klusser, zzp’er of andere professional.

Wat is een duimstok?

Bij Tooltopper leggen we graag uit wat een duimstok is. Een duimstok is afgeleid van de ouderwetse meetstok. Omdat deze onhandig was om mee te nemen werd eind negentiende eeuw een vouwbare meetstok uitgevonden door een Duitse industrieel. In het Nederlands werd dit meetgereedschap een duimstok genoemd. De bekende duimstok bestaat uit vier scharnierende delen van 25 centimeter lang. Volledig opgevouwen is een duimstok precies 1 duim (2,54 centimeter, oftewel een inch) breed en een halve duim hoog.

Duimstok hout

De traditionele duimstok is vaak van hout gemaakt. Vooral palmhout (buxus) is een populair materiaal om duimstokken van te maken. Er bestaan daarnaast ook modellen van kunststof en metaal. Een voordeel van de traditionele timmermansduimstok is dat deze zeer duurzaam is en dus lang mee gaat. In tegenstelling tot rolbandmaten is er bijvoorbeeld geen veermechanisme dat stuk kan gaan. Doordat een duimstok van hout niet doorbuigt of knikt kan er een diepte mee worden gemeten.

Schuil duimstok

Een duimstok is in principe een eenvoudig gereedschap. De Friese fabriek Schuil maakt elke duimstok van gecertificeerd hardhout. Deze worden geproduceerd volgens EG-ijknorm klasse II. Ook worden in dezelfde fabriek kunststof duimstokken gemaakt, volgens EG-ijknorm klasse III. Met een Schuil duimstok weet u dus dat u nauwkeurig meet! Bij Tooltopper vindt u verschillende duimstokken van dit merk, maar ook van toonaangevende merken als Tanc Co en Kelfort.

Duimstok kopen

Wanneer u een uitstekende duimstok wilt kopen, bent u bij Tooltopper aan het juiste adres! Bestellen via onze webshop is zeer eenvoudig. Bovendien profiteert u ook nog eens van lage prijzen en een snelle levering. In onze webshop bieden wij nog meer meetgereedschap voor professionals. Denk daarbij aan onze voelermaten en schuifmaten. Hiermee kunt u nauwkeuriger meten dan met een duimstok. Goedkoop gereedschap kopen doet u bij Tooltopper!

 

Bezig met laden...