Sorteer op:
Gedore Voelermaat 702

Op voorraad

Vanaf

Vogel Voelermatenset Rvs - 100mm 20 Dlg
Midlock Voelermatenset 300mm
Midlock Voelermaat M-20
Facom Lange Metrische Voelermaten 804.L

In machinebouw, met name in de autotechniek, bestaat vaak een speling tussen twee onderdelen. Om zeker te zijn of deze speling aan de specifieke voorwaarden voldoet gebruikt u een voelermaat. Dit is een metalen strip van een bepaalde dikte, meestal tussen de 0,04 millimeter en één millimeter. In onze webshop vindt u complete sets waarbij deze strips aan één enkel scharnier zitten. Tooltopper is dé online expert in gereedschap, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

Hoe werkt een voelermaat

Wie zo’n set metalen strips voor het eerst ziet, vraagt zich ongetwijfeld af “Hoe werkt een voelermaat?” U kunt een tussenruimte of kier eenvoudig opmeten met een voelermaat. Door één van de strips daar tussen te steken kunt u die speling meten. Op elke strip staat duidelijk aangegeven wat de dikte is. De metalen stroken zijn zo flexibel dat ook meerdere strips van een set samen één speling kunnen meten. Daarbij is het wel belangrijk om de voelermaat niet hard door te drukken. De juiste weerstand van de voelermaat is alsof u een A4-blad tussen twee gladde tijdschriften wegtrekt. Met het juiste gevoel weet u dan precies hoe een voelermaat werkt.

Midlock voelermaat

Het Nederlandse merk Midlock Speciaalgereedschap brengt uiteenlopende gespecialiseerde gereedschappen voor de machinebouw op de markt. Een Midlock voelermaat betekent betaalbare kwaliteit, waardoor het ideaal is voor de moderne monteur. Naast de voelermaat sets van dit merk vindt u in onze webshop ook nog verschillende sets van toonaangevende merken als Facom, Forum en Gedore. Ook deze merken staan bekend om een uitstekende kwaliteit zodat u ze, net als een Midlock voelermaat, kunt gebruiken om exacte metingen te doen.

Voelermaat kopen

Wanneer u een voelermaat bij Tooltopper gaat kopen, profiteert u naast de scherpe prijzen ook van een snelle levering. Via onze webshop bestelt u eenvoudig en heeft u een ruime keuze van verschillende meetgereedschappen. U kunt naast een voelermaat nog veel meer meetgereedschap kopen, zoals rolbandmatenduimstokken, maar ook schuifmaten. Heeft u vragen over ons assortiment of over een bepaald product? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij u verder kunnen helpen.

 

Bezig met laden...