soldeermiddelen

Sorteer op:
Tinsoldeer M/Kern Rol A 1Kg

Vanaf

Felder Tinsoldeer Driehoekstaaf

Vanaf

Gasnavulfles pyropen 75ml Weller
Gasvulling Campingaz C206 C206
Stannol Zilversoldeer Nr. 824510 1.5MM
Griffon Soldeerkwast

Op voorraad

GRIFFON Soldeervloeistof S-39 320ML
GRIFFON Soldeervloeistof S-39 80ML
Griffon Electrosoldeerdraad 1.5MM
Griffon Printsoldeerdraad 0.8MM
Zilversoldeer Bekleed 2,0 MM L-Ag40Sn

Soldeer benodigdheden

Bij Tooltopper vindt u alles wat u nodig heeft om te solderen. Naast legeringen op basis van tin of zilver, het soldeer, vindt u bij ons benodigdheden voor zowel zachtsolderen als hardsolderen. Zo kunt u onder meer gas- of waterleidingen aan elkaar bevestigen. Ook kleinere verbindingen op bijvoorbeeld een printplaat brengt u eenvoudig tot stand. Naast soldeer benodigdheden bestelt u bij ons ook andere materialen. In onze afdeling lijmen, kitten en chemie vindt u bovendien nog veel meer materialen en hulpmiddelen voor de ervaren klusser en professional.

Soldeer tin

Een soldeer met vooral tin is geschikt voor zachtsolderen. Er wordt van zachtsolderen gesproken als er een relatief lage temperatuur (minder dan 450 °C) kan worden gebruikt. Er wordt ook vaak lood toegevoegd aan de legering om een goed werkend tinsoldeer te maken. Sinds 2006 is het, op basis van de Europese richtlijn RoHS, niet toegestaan om legeringen met lood te gebruiken bij waterleidingen of elektrische en elektronische apparatuur voor consumenten. Hiervoor wordt nu meestal een soldeer van tin met koper of zilver gebruikt. In ons assortiment vindt u verschillende modellen soldeerbouten. Voorkom corrosie en voeg soldeervloeistof bij het solderen.

Soldeer zilver

Een soldeer dat grotendeels uit zilver bestaat is uitermate geschikt voor hardsolderen. Dit is een techniek waarbij hogere temperaturen (boven de 450 °C) worden gebruikt. Hiervoor kunt u een butaanbrander, zoals de soldeerbrander Laser 3000 van Lincoln gebruiken. Hoe hoger het aandeel zilver in de legering, hoe lager het smeltpunt, al vanaf 618 °C. Een ander voordeel van soldeer met zilver is dat dit in zekere mate wordt opgenomen in het omliggende metaal. Hierdoor levert een zilversoldeer vaak een verbinding op die steviger is dan het metaal zelf.

 

Bezig met laden...