borensets

Sorteer op:
Pagina

Borenset

Om snel en efficiënt te werken wanneer u gaat boren, is een complete borenset wel zo handig. U heeft dan alle verschillende maten boren overzichtelijk bij elkaar, waardoor het wisselen van boor veel makkelijker en sneller is. U kunt immers direct de juiste boor uit de koffer of cassette pakken. Bij Tooltopper bent u aan het juiste adres voor een voordelige set van topmerken als Phantom en Kelfort. Bovendien profiteert u van een snelle levering!

HSS borenset

Wanneer u regelmatig metaalboren gebruikt, heeft u het meest aan een HSS borenset. HSS (High Speed Metal) is een legering die zelfs bij hoge temperaturen zijn vorm behoudt. HSS, wat staat voor High Speed Steel is daarom zeer geschikt voor het boren in metaal omdat daar normaal gesproken veel warmte bij vrijkomt. Voor hardere metalen, zoals bijvoorbeeld RVS, zijn er speciale HHSE borensets. Dit zijn boren waarbij aan de legering nog kobalt is toegevoegd. Dit type boren ziet u online overigens ook wel aangeduid worden met HSS-Co. Deze zijn, nog meer dan een HSS borenset, bestand tegen zeer hoge temperaturen.

SDS borenset

Wilt u in een muur of ander steenachtig materiaal boren? Dan kunt u daarvoor het beste een SDS borenset gebruiken. Dit zijn steenboren die u met een speciale bevestiging vast klikt in een boorhamer. Hierdoor zal de boor niet verschuiven, zelfs niet bij hardere materialen als steen. Daarentegen draait u bij accuboormachines en andere boormachines vrijwel altijd de boor zelf vast. Let er dus op of de machine die u wilt gebruiken, geschikt is voor de boren van een SDS borenset.

Beste borenset

Wat is de beste borenset? Dit is vooral afhankelijk van het materiaal waarin u wilt boren. Voor metaal kunt u naast een set metaalboren ook kiezen voor een kernborenset. Deze laatste is vooral handig als u vaak grote gaten moet boren in metaal. Kunt u wel advies gebruiken om de keuze in borensets makkelijker te maken? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u namelijk graag met al uw vragen! U bestelt de beste borenset voor uw klus eenvoudig bij Tooltopper.